Elektrische laadpalen voor Hoboken!

04 Oktober 2021

Hoboken

Elektrische laadpalen voor Hoboken!

Wij vinden dat het stadsbestuur zelf vooruitziend moet denken en hun werk niet bij de burgers moeten leggen.

Heel Vlaanderen is zich ondertussen bewust van de nood aan elektrische laadpalen. Onze wagens worden meer en meer elektrisch aangestuurd en onze gezondheid kan er maar wel bij varen.

In Hoboken kunnen wij niet achterblijven. Iedere avond zien we genoeg mensen hun wagens noodgedwongen opladen met kabels over het voetpad. Sommige bewoners kunnen daarvoor voor hun garage staan , maar dat is niet voor iedereen het geval! Er is dus nood aan openbare laadpalen. We zien graag dat elektrisch rijden zijn intrede maakt, maar met het huidige principe ‘paal volgt wagen’ wordt er toch een grote verantwoordelijkheid gelegd bij de burger. Laadpalen komen er niet zomaar. Men moet eerst een elektrische wagen hebben, hierna kan een laadpaal aangevraagd worden, deze moet dan besproken worden en dan komt er misschien enkele maanden later een oplaadpaal in de buurt.

Dit moet beter kunnen! Wij vinden dat het stadsbestuur zelf vooruitziend moet denken en hun werk niet bij de burgers moeten leggen. Zij zijn tenslotte verkozen om de stad en haar districten de toekomst in te leiden en kunnen hun verantwoordelijkheid dan ook niet zomaar naast zich neerleggen! Op dit ogenblik is er in Hoboken welgeteld één openbare laadpaal.

Om het stadsbestuur hulp te bieden zijn wij alvast de straat opgegaan om na te vragen waar burgers graag laadpalen zouden zien staan. Zo hebben we een hele lijst van plaatsen waar dringend geïnvesteerd zou moeten worden in de toekomst. Laadpalen zorgen ervoor dat niet enkel plaatselijke bewoners hun auto makkelijk kunnen opladen, maar ook dat toeristen en bezoekers kunnen er gebruik van maken. Kortom, zowel voor de horeca, de handelaars als de bewoners is dit een must!

Mensen die nu reeds toekomst gericht willen investeren willen we ondersteunen en Groen wil zijn steentje bijdragen. Wij zeggen dan ook tegen het stadsbestuur, los uw beloftes in, investeer in duurzame mobiliteit in Antwerpen!

We hebben onze ideeën aan de bevoegde schepenen bezorgd.

 

Hartelijke groet,

Jonas Vandenbergh              Betty Van Dyck
voorzitter                               secretaris/fractieleider     
0477 07 94 21                       0485 14 16 50