"En nu stoppen met vercommercialisering sociaal werk"

15 December 2016

De Antwerpse gouverneur heeft de beslissing van het Antwerpse OCMW om de uitbating van daklozencentrum De Vaart aan de commerciële groep G4S toe te kennen, geschorst. Onder meer .  

Groen had hiertegen bezwaar ingediend

"De schorsing maakt duidelijk dat het stadsbestuur slordig werk heeft geleverd", zegt Antwerps Groen-fractieleider Wouter Van Besien. "Schepen Fons Duchateau (N-VA) wou koste wat het kost bewijzen dat ook commerciële partners sociale opdrachten van de stad konden uitvoeren. Hij verloor hierdoor enkele essentiële procedureregels uit het oog. Wij zijn blij dat de gouverneur dit erkent en ingaat op onze vraag om de toekenning te schorsen."
 
Voor Groen is het nu hoog tijd dat de N-VA-zijn fetisj van commercialisering loslaat. "Dit brengt immers alleen maar onzekerheid op het terrein en zet sociale organisaties tegen elkaar op", aldus Van Besien. "Wij roepen schepen Duchateau nu op om het geweer van schouder te veranderen en samen met de sociale organisaties een plan uit te werken om meer en beter sociaal beleid in Antwerpen op de sporen te zetten. De schorsing van de gouverneur is de ideale aanleiding hiervoor. Want het is geen schande om een vergissing in te zien en recht te zetten."

 

LEES HIERONDER DE KLACHT EN VRAAG TOT SCHORSING VAN GROEN EN HET ANTWOORD VAN DE GOUVERNEUR

 

BIJLAGEN:
20161109%20GROEN%20klacht%20en%20vraag%20tot%20schorsing%20en%20vernietiging%20OCMW-besluit%20vermarkting%20zt.pdf