Hobokens districtsraadslid Geert Pichal overleden

07 April 2024

Hoboken

Hobokens districtsraadslid Geert Pichal overleden

Met grote verslagenheid melden we het overlijden van Hobokens districtsraadslid Geert Pichal. Geert is van ons heengegaan op zaterdagmorgen 6 april na een strijd tegen kanker.

Geert was districtsraadslid voor Groen in Hoboken en genoot van de langste anciënniteit binnen onze lokale afdeling. Als rasechte Hobokenaar, in zijn jeugd en doorheen zijn leven actief in talloze verenigingen, kende hij Hoboken en haar inwoners erg goed.
Vanuit de districtsraad hield hij zich bezig met mobiliteitsdossiers, omdat hij als fietser en postbode de straten van Hoboken als zijn broekzak kende. Zo bood hij ook een enorm belangrijke logistieke ondersteuning bij bijvoorbeeld de verdeling van de huis-aan-huisbladen.
Fractieleider Betty Van Dyck: “Geert was een zeer betrouwbare man en speelde een grote rol bij de uitbouw van Groen in Hoboken. Je kon op hem rekenen, want hij was er áltijd: op elke vergadering of actie van Groen. Ook in minder goede periodes. Als je zijn hulp nodig had, stond hij meteen klaar. We zijn als groep enorm aangeslagen en gaan hem echt missen.”
Geert was enorm geliefd door iedereen in Hoboken. We wensen zijn familie en dichte vrienden enorm veel sterkte toe.
De viering gaat door op vrijdag 12 april 10.30 uur in de Heilige Familiekerk, Sint-Bernardsesteenweg 723, 2660 Hoboken. Geen bloemen of kransen maar een gift via Natuurpunt voor een bos bij de familie van Geert en één in zijn geliefde Zwitserland via www.eenbosvoorGeert.be
We gaan je missen!