Groen Antwerpen roept leden én stadsbestuur op om slachtoffers aardbeving te steunen

07 Februari 2023

Groen Antwerpen roept leden én stadsbestuur op om slachtoffers aardbeving te steunen

“Ik zie dat het Brussels stadsbestuur een coördinerende rol opneemt en op de Heyzel hulpgoederen inzamelt. Vele Antwerpenaren willen helpen, de Turkse gemeenschap zet tal van acties op. Ik roep het Antwerps stadsbestuur op om ook solidair te zijn.”

Op 6 februari 2023 werd de Turkse stad Gaziantep getroffen door een dubbele aardbeving, die te voelen was tot in Libanon. Het natuurgeweld had een verwoestende impact op de ruime omgeving van het oosten van Turkije en het noorden van Syrië.

In Antwerpen zetten Vlaams parlementslid Meyrem Almaci en Berchems districtsraadslid Erkan Ozturk hun schouders onder een grote inzamelactie. In de Selimiye moskee in de Generaal Drubbelstraat zamelen vrijwilligers hulpgoederen in. Slaapzakken, dekens, warme jassen, sjaals, handschoenen, luiers en ander materiaal om de barre winterse omstandigheden te trotseren. Alle hulp is meer dan welkom!

Antwerps Groen-voorzitter Bogdan Vanden Berghe: “Ik zie dat het Brussels stadsbestuur een coördinerende rol opneemt en op de Heyzel hulpgoederen inzamelt. Vele Antwerpenaren willen helpen, de Turkse gemeenschap zet tal van acties op. Ik roep het Antwerps stadsbestuur op om ook solidair te zijn.”

Groen doet ook een oproep aan haar leden om te helpen waar kan. Verschillende organisaties zamelen goederen en donaties in. Je kan vandaag nog een gift doen of vragen bij initiatieven in je buurt hoe je kan helpen.

Hier vind je een aantal organisaties die helpen. Help hen helpen.

https://donate.msf-azg.be/donate/~mijn-gift?_cv=1
https://donate.oxfamsol.be/Turkey-earthquake/~mijn-gift
https://www.caritasinternational.be/nl/noodhulp-ontwikkeling/hulp-aan-overlevenden-van-de-aardbeving-in-turkije-en-syrie/
https://www.rodekruis.be/hulp/aardbevingen-turkije-syrie/
https://www.justgiving.com/page/turkey-earthquake?newPage=true