Groen Deurne start campagne voor uitbreiding van zone 30.

24 Mei 2022

Deurne

Groen Deurne start campagne voor uitbreiding van zone 30.

Afgelopen zondag trapte Groen Deurne de Zone 30-actie van Groen Antwerpen af in Deurne-Zuid, als een deel van een campagne van de partij om meer zone 30 te eisen in onze stad. De actievoerders verdeelden affiches in de Jozef Verbovenlei.

Groen identificeerde 50 straten en assen in Antwerpen en haar districten die onmiddellijk zone 30 verdienen. Voor Deurne zijn de volgende straten: de Jozef Verbovenlei, de Ten Eekhovelei, de Gryspeerstraat en de Te Couwelaarlei (tussen Lakborslei en Ter Heydelaan).

“De Jozef Verbovenlei is deels zone 30 tijdens de schooluren, maar de signalisatie is wat verwarrend afhankelijk van waar je komt (vanuit de Arthur Matthyslaan of vanuit de Boekenberglei). Het gaat over een schoolroute voor kleuters en kinderen uit het lager onderwijs die zich te voet of met de fiets verplaatsen en deze straat moeten oversteken”, zegt raadslid Giuliana Chirinos. Fractieleider in Deurne, Mathijs Post, voegt toe: “Een lagere snelheid betekent minder risico op ongevallen en minder ongezonde uitlaatgassen”.

Groen wil ook dat de stad die zone 30 ook effectief afdwingt. “Nog veel te vaak is dat nu niet het geval en wordt er (veel) te snel en gevaarlijk gereden”, concludeert Post.