Groen district Antwerpen steunt Kaailink

06 Januari 2023

District Antwerpen

Groen district Antwerpen steunt Kaailink

Burgerbeweging KaaiLink heeft bij het begin van het nieuwe jaar een optocht gehouden van het Steenplein naar de Grote Markt om opnieuw te protesteren tegen de plannen om de Scheldekaaien, langsheen de Suikerrui, te ondertunnelen. Groen district Anwerpen wandelde mee om de actie te steunen.

Groen district Antwerpen steunt protest Kaailink

Verkleed als driekoningen stapten enkele tientallen mensen, waaronder een aantal mensen van Groen district Antwerpen, van het Steenplein naar het stadhuis op de Grote Markt. Ze protesteerden tegen de ondertussen goedgekeurde plannen om een deel van de Scheldekaaien te ondertunnelen voor het autoverkeer. “Niemand zit te wachten op een lelijke en lawaaierige tunnel in het hart van de stad. Op een plek waar terrasjes zouden moeten staan. Bovendien komt er behalve een tunnel ook nog een ventweg, waardoor er ook bovengronds verkeer blijft rijden”, zegt Vincent Gysels, de woordvoerder van de organisatie.

De demonstranten droegen bovendien een symbolische cheque van 50 miljoen euro mee. Dat is volgens KaaiLink het bedrag dat het graven van een tunnel minstens zal kosten.

Groen verzet zich op alle politieke niveaus tegen deze plannen. Ze ondermijnen de leefbaarheid van onze stad en zorgen voor meer uitstoot en dus ongezonde lucht voor de Antwerpenaar. Bovendien kunnen de middelen veel beter worden ingezet om de stad verder te vergroenen. Dat is waar de Antwerpenaar echt nood aan heeft.

Beeld: CC: Dirk Kerstens