Groen herhaalt eis om goudfabriek niet langer te vergunnen in stadscentrum

12 Mei 2022

Groen herhaalt eis om goudfabriek niet langer te vergunnen in stadscentrum

 “Buurtbewoners maken zich terecht zorgen over het hoge aantal kankergevallen en vragen de onmiddellijke verhuis van de fabriek. Ook nu kan de buurt rekenen op onze steun. Zo’n fabriek hoort niet thuis in woongebied.”

Antwerpen, 12 mei 2022 – Wederom verzamelden buurtbewoners aan de goudraffinaderij Value Trading in de stationsbuurt van Antwerpen, onder de slogan ‘onze gezondheid is meer dan goud waard’. Ze vinden dat een ‘Klasse 1 – bedrijf’ niet thuishoort in een woonwijk. Groen steunt hen in die eis.

Ondanks 2000 bezwaarschriften in de eerste ronde van het openbaar onderzoek, en nog eens 3300 in de tweede ronde, verleende de deputatie onlangs nog een vergunning. Ook het stadsbestuur gaf een gunstig advies. Groen bracht deze situatie vorig jaar in september al op de gemeenteraad, diende zelf bezwaar in en betoogde mee tegen de beslissing van de deputatie.

Gemeenteraadslid Ilse van Dienderen: “Buurtbewoners maken zich terecht zorgen over het hoge aantal kankergevallen en vragen de onmiddellijke verhuis van de fabriek. Ook nu kan de buurt rekenen op onze steun. Zo’n fabriek hoort niet thuis in woongebied.”