Groen klaagt uitstel aanleg Spoorpark aan

22 December 2022

Groen klaagt uitstel aanleg Spoorpark aan

“Er is veel betrokkenheid vanuit de buurt , het plan ziet er goed uit en Zurenborg kan een buurtpark hebben in 2025. Het uitstel is een kwestie van verkeerde prioriteiten.”

Antwerpen, 22 december 2022 – Het Spoorpark is een stedelijk project op een site van Infrabel tussen het Luitenant Nayaertplein (Borgerhout) en de Draakplaats (Antwerpen). Het is een groene verbinding tussen de wijken Borgerhout en Zurenborg, twee wijken waar het aantal vierkante meter groene ruimte per inwoner véél te laag is. Het stadsbestuur stelt het project uit. Groen-fractieleiders Ilse van Dienderen (stad) en Simon Verreet (district Antwerpen) klagen deze beslissing aan.

Schepen van stadsontwikkeling De Ridder wijst naar Infrabel. Uit mailverkeer met Infrabel blijkt echter dat er geen grote vertraging is. De site kan in 2024 vrijgegeven worden. Verreet: “Er is veel betrokkenheid vanuit de buurt , het plan ziet er goed uit en Zurenborg kan een buurtpark hebben in 2025. Het uitstel is een kwestie van verkeerde prioriteiten.” Ook van Dienderen ziet verkeerde keuzes van het stadsbestuur: “Voor betonprojecten of om een overbodige tunnel te gieten onder het Steenplein is er wel geld, terwijl onze stad net nood heeft aan ontharding en vergroening.”

Ze besluiten: “Het is onze wens voor het nieuwe jaar; een goede gezondheid door meer aanwezige groene ruimte, te beginnen met het Spoorpark.”