11 mrt 2018

Groen-lijst is weerspiegeling van de stad

Zondag 11 maart hebben de leden van Groen Antwerpen de 15 top-kandidaten van hun gemeenteraadslijst verkozen.

Opvallend is de diverse achtergrond van de kandidaten zodat de lijst een echte weerspiegeling wordt van de stad. Wouter Van Besien trekt de lijst, gevolgd door gemeenteraadsleden Ikrame Kastit, Joris Giebens en twee sterke nieuwkomers, mensen met beide benen in het Antwerpse middenveld: Yasmia Setta en Omar Ba. Groen-voorzitter Meyrem Almaci en gemeenteraadslid Freya Piryns duwen de lijst. Met de slogan "Antwerpen kan dat" trekt deze diverse ploeg naar de verkiezingen.

De top vijf van de lijst staat symbool voor alles waar Groen voor wil gaan: diversiteit op alle vlakken: leeftijd, achtergrond, beroep, engagement. Tweede op de lijst Ikrame Kastit is drie jaar geleden in de gemeenteraad gestart en heeft daar onmiddellijk van zich laten horen. Joris Giebens die derde op de lijst staat, wordt door vriend en vijand geroemd omwille van zijn expertise in ruimtelijk dossiers. Nieuwkomers Yasmia Setta en Omar Ba vervolledigen deze top vijf. Zij zijn beiden actief in het Antwerpse middelveld en met deze bagage willen ze nu ook de Antwerpse Groenlijst versterken. Andere opvallende nieuwkomers die de stap naar de politiek zetten zijn Koen De Vylder, tot voor kort directeur van CAW Antwerpen en sociaal werker Homa Amin.

Ook sterkhouders uit de districten en nationale kopstukken zijn opgestaan om deze diverse lijst te versterken: disctricsschepenen Karen Maes (Deurne) en Marij Preneel (Borgerhout), en Ilse Van Dienderen en Nik Meeusen uit district Antwerpen en Vlaams parlementslid Imade Annouri. Groen-voorzitter Meyrem Almaci en Antwerps gemeenteraadslid Freya Piryns duwen de lijst.

“In onze lijst hoor je de klank van de stad. In Antwerpen zijn we allemaal verschillend, maar het is de liefde voor onze stad die ons samenbindt. Dat vind je helemaal terug in onze lijst,” stelt lijsttrekker Wouter Van Besien: “Niet alleen heeft 40% van de kandidaten die we nu voorstellen een migratie-achtergrond. De lijst biedt ook een mooie mix van leeftijden, beroepen en engagementen. De uren die deze mensen gestoken hebben in engagementen voor Ringland, in het jeugdwerk, de cultuur, het vakbondswerk, hun buurt, het is gewoon niet te tellen.”

Ikrame Kastit, tweede op de verkiezingslijst en net moeder geworden van een tweede dochter, kan niet wachten om aan de verkiezingsstrijd te beginnen: “Groen kan naar de verkiezingen trekken met een diverse verkiezingslijst met inhoudelijk sterke mensen die er vol voor willen gaan. We hebben honderden enthousiaste leden die zich verenigen om samen de groene boodschap uit te dragen. Er zijn duizenden Antwerpenaren die klaar zijn voor een frisse wind in Antwerpen en een verbindend verhaal. Voor hen en met hen kunnen wij zorgen voor een nieuw progressief bestuur in Antwerpen”.

Lijsttrekker Wouter Van Besien onderstreepte in zijn slotspeech aan de enthousiaste zaal het geloof dat het anders kan in Antwerpen: “Met Groen hebben wij een plan. Wij maken van Antwerpen een stad waarin onze kinderen veilig en gezond opgroeien. En waarin ze alle kansen krijgen. We maken van Antwerpen een stad waarin iedereen een tof en betaalbaar huis vindt, een stad waarin we ons vlot verplaatsen. We maken van Antwerpen een stad die mensen met elkaar verbindt. Want hier is zoveel mogelijk. En Groen zal die kansen grijpen. We zetten parken bovenop de ring. We maken van onze scholen plekken waar heel de buurt terecht kan. We trekken creatieve en toekomstgerichte ondernemingen aan, met jobs voor iedereen. Als we de handen in elkaar slaan, kunnen we dat. Antwerpen kan dat.”

Hieronder vind je een volledig overzicht van de kandidatenlijst
 

Plaats op lijst naam Leeftijd Achtergrond
lijsttrekker Wouter Van Besien 46 jaar Parlementslid en gemeenteraadslid
Nummer 2 Ikrame Kastit 32 jaar Gemeenteraadslid en coördinator Uit De Marge
Nummer 3 Joris Giebens 52 jaar Ambtenaar en Antwerps gemeenteraadslid
Nummer 4 Yasmia Setta 24 jaar Jeugdwerker en geëngageerde studente
Nummer 5 Omar Ba 44 jaar Diversiteitsconsulent en International Netwerk of People of African Descent
Nummer 6 Karen Maes 38 jaar Districtsschepen Deurne en bestuurslid Groen Antwerpen
Nummer 7 Koen De Vylder 57 jaar voormalig directeur CAW Antwerpen
Nummer 8 Marij Preneel 46 jaar Ambtenaar en districtsschepen in Borgerhout
Nummer 9 Ilse van Dienderen 48 jaar Bio-ingenieur en voorzitter Groen district Antwerpen
Nummer 10 Imade Annouri 34 jaar Vlaams parlementslid en bestuurslid Groen Antwerpen
Nummer 11 Nordine Saïdi Mazarou 35 jaar Ingenieur Waterbouw en lid van Antwerpse partijbestuur
Nummer 12 Nik Meeusen 29 jaar Werkt in de milieubeweging, ondervoorzitter Groen Antwerpen
Nummer 13 Joke Laukens 39 jaar fractiemedewerker Groen Antwerpen
Nummer 14 Joeri Vanvaerenbergh 38 jaar Treinbestuurder en afgevaardigde van de vakbond
Nummer 15 Homa Amin 47 jaar Sociaal werker en oprichtster For A Better Future
Nummer 54 Freya Piryns 41 jaar Pedagoog, Antwerps gemeenteraadslid
Nummer 55 Meyrem Almaci 42 jaar Federaal parlementslid en voorzitter Groen

 

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.