Groen-lijst is weerspiegeling van de stad

11 Maart 2018

Groen-lijst is weerspiegeling van de stad

Zondag 11 maart hebben de leden van Groen Antwerpen de 15 top-kandidaten van hun gemeenteraadslijst verkozen.

Opvallend is de diverse achtergrond van de kandidaten zodat de lijst een echte weerspiegeling wordt van de stad. Wouter Van Besien trekt de lijst, gevolgd door gemeenteraadsleden Ikrame Kastit, Joris Giebens en een sterke nieuwkomer uit het Antwerpse middenveld: Yasmia Setta. Groen-voorzitter Meyrem Almaci en gemeenteraadslid Freya Piryns duwen de lijst. Met de slogan "Antwerpen kan dat" trekt deze diverse ploeg naar de verkiezingen.

De top vijf van de lijst staat symbool voor alles waar Groen voor wil gaan: diversiteit op alle vlakken: leeftijd, achtergrond, beroep, engagement. Tweede op de lijst Ikrame Kastit is drie jaar geleden in de gemeenteraad gestart en heeft daar onmiddellijk van zich laten horen. Joris Giebens die derde op de lijst staat, wordt door vriend en vijand geroemd omwille van zijn expertise in ruimtelijk dossiers. Nieuwkomer Yasmia Setta vervolledigt deze top vier. Andere opvallende nieuwkomers die de stap naar de politiek zetten zijn Koen De Vylder, tot voor kort directeur van CAW Antwerpen en sociaal werker Homa Amin.

Ook sterkhouders uit de districten en nationale kopstukken zijn opgestaan om deze diverse lijst te versterken: disctricsschepenen Karen Maes (Deurne) en Marij Preneel (Borgerhout), en Ilse Van Dienderen, Nik Meeusen en fietsactivist Niel Staes uit district Antwerpen en Vlaams parlementslid Imade Annouri. Groen-voorzitter Meyrem Almaci en Antwerps gemeenteraadslid Freya Piryns duwen de lijst.

“In onze lijst hoor je de klank van de stad. In Antwerpen zijn we allemaal verschillend, maar het is de liefde voor onze stad die ons samenbindt. Dat vind je helemaal terug in onze lijst,” stelt lijsttrekker Wouter Van Besien: “Niet alleen heeft 40% van de kandidaten die we nu voorstellen een migratie-achtergrond. De lijst biedt ook een mooie mix van leeftijden, beroepen en engagementen. De uren die deze mensen gestoken hebben in engagementen voor Ringland, in het jeugdwerk, de cultuur, het vakbondswerk, hun buurt, het is gewoon niet te tellen.”

Ikrame Kastit, tweede op de verkiezingslijst en net moeder geworden van een tweede dochter, kan niet wachten om aan de verkiezingsstrijd te beginnen: “Groen kan naar de verkiezingen trekken met een diverse verkiezingslijst met inhoudelijk sterke mensen die er vol voor willen gaan. We hebben honderden enthousiaste leden die zich verenigen om samen de groene boodschap uit te dragen. Er zijn duizenden Antwerpenaren die klaar zijn voor een frisse wind in Antwerpen en een verbindend verhaal. Voor hen en met hen kunnen wij zorgen voor een nieuw progressief bestuur in Antwerpen”.

Lijsttrekker Wouter Van Besien onderstreepte in zijn slotspeech aan de enthousiaste zaal het geloof dat het anders kan in Antwerpen: “Met Groen hebben wij een plan. Wij maken van Antwerpen een stad waarin onze kinderen veilig en gezond opgroeien. En waarin ze alle kansen krijgen. We maken van Antwerpen een stad waarin iedereen een tof en betaalbaar huis vindt, een stad waarin we ons vlot verplaatsen. We maken van Antwerpen een stad die mensen met elkaar verbindt. Want hier is zoveel mogelijk. En Groen zal die kansen grijpen. We zetten parken bovenop de ring. We maken van onze scholen plekken waar heel de buurt terecht kan. We trekken creatieve en toekomstgerichte ondernemingen aan, met jobs voor iedereen. Als we de handen in elkaar slaan, kunnen we dat. Antwerpen kan dat.”

>> Ontdek onze volledige kandidatenlijst hier <<