Groen pleit voor behoud openluchttheater De Carrousel

16 December 2021

Groen pleit voor behoud openluchttheater De Carrousel

Dit project was een redder in nood voor professionele artiesten, lokaal talent én publiek."

Antwerpen, 16 december 2021 - Eergisteren trok MartHa!tentatief, de initiatiefnemer van De Carrousel, aan de alarmbel. Het mobiel openluchttheater dat vorig jaar werd gebouwd om de Antwerpenaar veilig van cultuur te laten genieten in coronatijden, dreigt te moeten stoppen. "Het zou bijzonder jammer zijn als aan dit project een einde komt", reageert gemeenteraadslid Niel Staes (Groen). "Corona is nog niet voorbij en een plek als De Carrousel verdient absoluut een tweede leven in 2022."

Zowel de stad als de districten Antwerpen en Deurne steunden de opbouw en de artistieke invulling van het project. De Carrousel kwam echter recent niet in aanmerking voor een projectsubsidie. Groen hoopt dat dat niet het einde betekent van het stedelijke engagement. De afsprakennota voorziet de optie om de ondersteuning te verlengen door schepen Ait Daoud (N-VA). "Ik hoop alvast dat schepen Ait Daoud alle pistes bekijkt", reageert Femke Meeusen, schepen voor Cultuur in district Antwerpen. "Dit project was een redder in nood voor professionele artiesten, lokaal talent én publiek. Het bood een extra en coronaveilige plek om van cultuur te genieten."

De noodkreet van de organisatie zelf is helder. Ze zoeken een stad die de grote nood aan podia ervaart. "Wel, ze moeten niet ver zoeken", besluit Staes. "Antwerpen is die stad en ik zal dan ook vanavond aan de schepen vragen om dit Antwerpse kindje niet voor adoptie op te geven."