Groen verheugd om stappen vooruit in Oosterweeldossier

06 Februari 2019

Groen verheugd om stappen vooruit in Oosterweeldossier

Antwerpen, 6 februari ’19 – Groen is verheugd met de stappen die het Toekomstverbond vandaag heeft gezet in het Oosterweeldossier. Net als de actiegroepen pleit Groen al jaren voor gescheiden verkeer, het opschuiven van de Oosterweelknoop richting de haven en een beperking van de capaciteit over de hele ring.

 

“Deze stappen zijn heel goed nieuws voor het dossier”, zegt Wouter Van Besien. “Waar wij – net als de actiegroepen – al lang voor pleiten, wordt nu in de ontwerpen opgenomen.”

 

Door het verkeer te scheiden, komt er nu ook eindelijk een grote kans om de Hollandse Knoop te vervangen door een compacte knoop. Hierdoor kan er meer groen komen voor de wijken Kronenburg en Ten Eekhove (Deurne-Noord), en komen er interessante ontwikkelingskansen voor Spoor Oost, Den Dam, en de hele zone rond het Sportpaleis. Het akkoord is ook goed nieuws voor Merksem en Luchtbal. Er komen kansen voor een volwaardig station ter hoogte van de Groenendaallaan en de overlast van het verkeer in de woonwijken kan worden verminderd.

 

Groen blijft erover waken dat deze kans effectief ook genomen wordt en dat de Hollandse knoop, het grootste overblijvende knelpunt, een alternatief krijgt.