Groen verontwaardigd over uitspraken Kennis verkeersveiligheid

18 Juni 2018

Groen verontwaardigd over uitspraken Kennis verkeersveiligheid

In Gazet Van Antwerpen maakt schepen van mobiliteit Koen Kennis vandaag bekend dat er vorig jaar in Antwerpen vijftien verkeersdoden te betreuren vielen, meer dan een verdubbeling tegenover 2016. Hij schuift de verantwoordelijkheid voor de piek in verkeersslachtoffers af op fietsers. Volgens Groen is dit tekenend voor het falende mobiliteitsbeleid van het huidige stadsbestuur.

“Dit stadsbestuur loopt gigantisch achter de feiten aan en maskeert haar non-beleid op vlak van mobiliteit door nu te schieten op de zachte weggebruiker”, reageert Freya Piryns van Groen. “De huidige schepen heeft nooit keuzes durven maken en probeert nu fietsers als bliksemafleider te gebruiken. Je moet het maar doen. Antwerpen en de nabestaanden van de verkeersslachtoffers verdienen beter.”

Dat het aantal fietsers in Antwerpen stijgt, is volgens Groen geweldig goed nieuws. Een moderne stad zorgt dan ook tijdig voor aangepaste fietsinfrastructuur. Het STOP-principe, waarbij de veiligheid van stappers en trappers voorrang krijgt bij de inrichting van de straten, moet dringend opnieuw worden ingevoerd in het mobiliteitsbeleid van deze stad.