Groen veroordeelt dienstreis De Wever naar Israel

08 Juli 2023

Groen veroordeelt dienstreis De Wever naar Israel

Wij verwachten dat De Wever de oorlogsmisdaden van Israel veroordeelt en mensenrechten centraal zet.

Antwerpen, 8 juli 2023 - Een week na de bloederige aanval van Israel op het vluchtelingenkamp in Jenin, waarbij 12 Palestijnen werden gedood, 3.500 op de vlucht moesten slaan en duizenden zonder water of elektriciteit moeten overleven, laat de burgemeester van Antwerpen een dienstreis naar Israel gewoon doorgaan.

Voorzitter van Groen Antwerpen Bogdan Van Den Berghe: "De internationale gemeenschap veroordeelt deze aanval in de meest strenge bewoordingen, en onze burgemeester legt dat zomaar naast zich neer? Een pure schande. Terwijl de federale regering de inval veroordeelt, gaat dit stadsbestuur met haar bezoek in tegengestelde richting. Wij verwachten dat De Wever de oorlogsmisdaden van Israel veroordeelt en mensenrechten centraal zet."

De Groen-fractie zal in de gemeenteraad een motie indienen om zulke dienstreizen niet meer te laten doorgaan. Gemeenteraadslid Nordine Saïdi Mazarou: "Een zogenaamd 'werkbezoek met politionele insteek' is totaal misplaatst. Wat gaat Antwerpen leren van een politie en een leger dat op grote schaal de mensenrechten schendt?"