Groen vraagt uitstel aanpassingen loketwerking

15 December 2022

Groen vraagt uitstel aanpassingen loketwerking

"De werkdruk is zeer hoog momenteel en de stapel inhaalwerk groeit met de dag. Het is de verantwoordelijkheid van schepen voor personeel & loketwerking Ait Daoud om waar mogelijk extra taken en belasting, nu en in de komende maanden, weg te nemen."

15 december 2022 - Groen Antwerpen is bezorgd over de werking van stedelijke dienstverlening vanaf 1 januari 2023.

Op nieuwjaarsdag staan er een hele reeks aanpassingen tegelijk gepland. Zo treden de beperkte openingstijden voor de Antwerpse loketten in werking en wordt de nieuwe app van Stad Antwerpen gelanceerd. Daarbovenop gaat ook de volledige uitbesteding van de stedelijke infolijn formeel van start.

"Die samenloop van drie aanzienlijke ingrepen - gecombineerd met de huidige digitale malaise - is een garantie op veel onduidelijkheden en verwarring." stelt gemeenteraadslid Niel Staes (Groen) vast. "Wij zijn nooit voorstander geweest deze aanpassingen. Gezien de actualiteit, vragen dan ook met aandrang om de nog lopende transitie waar mogelijk on hold te zetten."

"Antwerpenaren, maar zeker ook het stedelijk personeel kunnen dit nu missen als kiespijn." gaat Staes verder. "De werkdruk is zeer hoog momenteel en de stapel inhaalwerk groeit met de dag. Het is de verantwoordelijkheid van schepen voor personeel & loketwerking Ait Daoud om waar mogelijk extra taken en belasting, nu en in de komende maanden, weg te nemen."

Ook de districten zijn geen vragende partij om die dienstverlening op het terrein nog verder af te bouwen. Groen Antwerpen interpelleert daarom vanavond de schepen Ait Daoud tijdens de raadscommissie over de plannen m.b.t. de stedelijke dienstverlening en zal met aandrang vragen dat zij de stap zet om op de pauzeknop te drukken.