Groen wil in april een districtsraad in elk district

25 Maart 2020

Groen wil in april een districtsraad in elk district

Groen betreurt de beslissing van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever om de gemeente- en districtsraden van maart allemaal te schrappen. De partij dringt aan op volwaardige raden in april, ook in alle districten. “Het is alle hens aan dek, we moeten samenwerken over partij- en districtsgrenzen heen. In moeilijke tijden als deze moeten we samenkomen en de problemen in alle transparantie aanpakken, niet de democratie op slot doen", zeggen de Groen-fractieleiders in stad en districten.

Het is van cruciaal belang dat meerderheid én oppositie in de stad én in de districten geïnformeerd worden over maatregelen die genomen worden in de strijd tegen het coronavirus. “Samen zijn we sterker. Laat ons de verschillende initiatieven bundelen, en elkaar inspireren. Alle Antwerpenaren, allemaal samen”, aldus nog de Groen-fractieleiders.

In de verschillende districten ontstaan hartverwarmende projecten om de meest kwetsbare Antwerpenaren te ondersteunen. Denk aan initiatieven om senioren of mensen die hulp nodig hebben te ondersteunen, projecten voor jongeren of oproepen om lokale ondernemers te steunen. De districten kunnen dus heel wat zinvolle initiatieven nemen, en het is goed dat op de districtsraden voorstellen kunnen geformuleerd worden en een stand van zaken kan worden opgemaakt.

De fractieleiders besluiten: “Een ‘Smart City’ als Antwerpen kan het aan om in alle districten ook digitaal te vergaderen. Daar twijfelt niemand aan. Corona kent geen politieke kleur en gaat ons allemaal aan. Als we dit willen verslaan, zullen we het samen moet doen.”