Groen wil nog steeds volwaardige stadsdichters

23 Januari 2023

Groen wil nog steeds volwaardige stadsdichters

 "Wij kijken er enorm naar uit om het werk van de voormalige stadsdichters te blijven volgen. Mooi dat dit vanuit de onderbuik van 't stad ondersteund kan worden. Intriest dat het stadsbestuur deze mooie traditie naar de vaantjes heeft geholpen"

Antwerpen, 23 januari 2023 – Groen juicht het initiatief van de voormalige stadsdichters om onafhankelijk van de stad verder te werken, en betreurt het cynisme van het stadsbestuur. "Wij kijken er enorm naar uit om het werk van de voormalige stadsdichters te blijven volgen. Mooi dat dit vanuit de onderbuik van 't stad ondersteund kan worden. Intriest dat het stadsbestuur deze mooie traditie naar de vaantjes heeft geholpen", zegt Groen-gemeenteraadslid Niel Staes.

Dat schepen Ait Daoud hiermee denkt een lans te hebben gebroken voor cultureel ondernemerschap vindt Groen bijzonder cynisch. Een stad met zulke culturele rijkdom verdient beter dan deze dwaze ideologische strijd.

Staes concludeert: “Je kan proberen het vrije woord te beknotten, maar dan vindt het wel een andere weg. Wat ons betreft is dit een mooie brug naar en de voorbode voor een nieuw officieel stadsdichterschap van 2025."