Groen zet bestuursambitie kracht bij met ervaren top drie

20 Januari 2024

Groen zet bestuursambitie kracht bij met ervaren top drie

Met Vanden Berghe, Othman en van Dienderen zet de partij in op ervaring en degelijkheid. In de loop van de komende weken en maanden worden meer namen gelost.

Antwerpen, 20 januari 2024 – Vandaag verkozen de leden van Groen Antwerpen hun top 3 voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober ’24. Dat Bogdan Vanden Berghe de lijst trekt, was eerder al beslist. Op de tweede plaats komt Zohra Othman, advocate en voormalig PVDA-boegbeeld. De top 3 wordt vervolledigd door huidig fractieleider in de gemeenteraad Ilse van Dienderen.

Vanden Berghe, die ook prominent op de Vlaamse lijst staat, is verheugd: “De Groenen zitten al 20 jaar niet meer in het stadsbestuur, en dat voel je. Wij zijn klaar om aan beleid deel te nemen, omdat de Antwerpenaren die op ons stemmen, verwachten dat er iets verandert. Er is nood aan een groene en een sociale injectie op het Schoon Verdiep. Zohra en Ilse kunnen daar mee voor zorgen.”

Zohra Othman keerde onlangs terug naar de politiek. Haar bestuurservaring in Borgerhout zet de ambitie van Groen om het sociaal beleid op stadsniveau te veranderen kracht bij. Othman: “Ik wil mee schrijven aan een verhaal dat vertrekt vanuit de noden van de Antwerpenaar, niet vanuit het koude geld. Een verhaal van wijken met een sterk sociaal weefsel, met betaalbare woningen, goeie scholen in de buurt, en waar bewoners terecht kunnen in een laagdrempelig wijkkantoor.”

Huidig fractieleider Ilse van Dienderen volgt al jarenlang alles wat met klimaat en ruimtelijke ordening te maken heeft. Als sterkhouder van de fractie is het voor haar duidelijk: "We moeten dringend het roer omgooien in de stad. Bouwpromotoren zwaaien de plak, buurten worden vergeten. Elke vierkante meter open ruimte wordt volgekapt met beton. Zo maken we de stad niet klimaatrobuust."

Groen benadrukte op haar nieuwjaarsreceptie al de nood aan complexloos, authentiek progressief beleid in Antwerpen. De Antwerpse afdeling zal verbindend campagne voeren, maar ook scherp en duidelijk als het moet. Met Vanden Berghe, Othman en van Dienderen zet de partij in op ervaring en degelijkheid. In de loop van de komende weken en maanden worden meer namen gelost.

(Foto: Veryson Media)