Hydepark krijgt nieuwe toekomst als buurtpark en speelbos

10 Mei 2016

veel besprokenHydepark

Het in Hoboken is feestelijk geopend en krijgt een nieuwe  toekomst als buurtpark en speelbos. "Een verademing voor jong én oud in een buurt met een groot tekort aan openbare groene ruimte", zegt schepen van Jeugd Omar Fathi (Groen).

 

Het Hydepark, gelegen net achter de Hydeparkstraat, kent een woelige geschiedenis. Het oorspronkelijke voorstel om de bijna driehonderd bomen in het zwaar vervuilde parkje te kappen en het gebied te verkavelen, lokte heel wat protest uit bij zowel de buurtbewoners als Natuurpunt Hoboken Polder. De afgelopen jaren is de grond in samenwerking met afvalstoffenmaatschappij OVAM gesaneerd. De verkavelingsplannen werden opgeborgen en het districtscollege besloot een nieuwe invulling te geven aan het binnengebied als buurtpark en speelbos.

  

"Als schepen van Jeugd ben ik erg tevreden", zegt Omar Fathi. "Het Hydepark is volledig omringd door huizen waarvan de tuin uitgeeft op het bos. Uit vrees voor overlast en inbraken wilden de bewoners aanvankelijk dat het een niet-openbare bestemming zou krijgen. Maar gezien het weinige groen in de buurt, hebben we uiteindelijk in onderling overleg besloten om het poortje te behouden. Hierdoor kan het park 's avonds worden afgesloten, terwijl onze jongeren er overdag naar hartenlust in kunnen ravotten. Bij de inrichting van het park hebben we de nadruk gelegd op het spelen. Er is gewerkt met wadi's en natuurelementen die de kinderen prikkelen om te spelen en de natuur te ontdekken."

 

Openingsuren Hydepark:

November tot en met maart: van 9 tot 17u

April en september: van 8 tot 20u

Mei tot en met augustus: van 7 tot 22u