Imade Annouri nieuwe fractieleider Groen Antwerpen

30 Augustus 2020

Imade Annouri nieuwe fractieleider Groen Antwerpen

De fractieleden van Groen Antwerpen verkozen Imade Annouri als nieuwe fractieleider. Wouter Van Besien, die vanaf 1 september aan de slag gaat bij VDK Bank, blijft mobiliteit opvolgen.

Annouri: “Ik wil af van het vijanddenken in de politiek. We kunnen ideologisch van mening verschillen en daar scherp over in debat gaan, graag zelfs. Maar dat wil niet zeggen dat we elkaar als de vijand moeten afschilderen. Ik blijf overtuigd van ieders passie en engagement om van de stad een betere plek te maken.”

Imade Annouri is 36 en afkomstig uit Hoboken. Hij is sociaal werker van opleiding. Hij zetelt een tweede termijn in het Vlaams parlement en maakt sinds 2018 deel uit van de Antwerpse gemeenteraad.

Annouri: “Deze stad is de mooiste stad ter wereld, maar nog niet voor elke inwoner. Hoe we aan politiek doen, welke woorden we gebruiken, het beleid dat gevoerd wordt, bepaalt mee hoe onze stad ademt. Ik geloof in een stad waar alle Antwerpenaren zich thuis voelen, los van wat ze dragen, waar ze in geloven of van wie ze houden. Deze stad heeft ontzettend veel potentieel. Ik ben blij dat ik als fractieleider van Groen die stem kan aanvuren.”

Na 6 jaar geeft Wouter Van Besien het fractieleiderschap dus door. In de gemeenteraad zal hij zich blijven smijten voor alles wat Oosterweel, openbaar vervoer en een autoluw stadscentrum betreft.

“Ik ben heel blij dat Wouter zijn passie voor duurzaamheid op een geëngageerde manier kan verder zetten”, aldus Annouri. “En ik ben ook blij dat hij deel blijft uitmaken van de fractie. Het is pure winst voor Antwerpen dat hij mobiliteit blijft opvolgen. Ik wil hem bedanken voor zijn jarenlange leiderschap.”