Jong Talent bij Groen Merksem - een interview

18 Maart 2015

Merksem

We zetten Tim Vekemans  in de spotlight.

We zetten Tim Vekemans  in de spotlight. Gebpren en getogen in Merksem, lid van de scouts, fan van het jeugdhuis. Een echte Merksemnaar & recent actief bij Groen.

Waarom koos je ervoor om je bij Groen aan te sluiten?

Ongeveer 2 jaar  geleden begon ik me sterk bezig te houden met sociale problemen zoals ongelijkheid & integratie. Ook de actualiteit volgde  ik van nabij . Zo merkte ik dat mijn standpunten nauw aansluiten bij Groen. Daarom ben ik lid geworden en engageer ik me nu ook actief binnen de partij.

Je studeert nog. Leeft Groen bij studenten?

Ik studeer Sociaal Werk op de Karel de Grote Hogeschool. Ik merk onder de studenten en docenten veel sympathie voor Groen. Buiten mijn richting kom ik veel Groenen tegen in Jong Groen StuAnt. Dat is een ecologische studentenclub die we dit jaar hebben opgericht in alle grote studentensteden. We organiseren activiteiten met inhoud zoals een caféavond met sprekers of een filmavond. Zo proberen we studenten zoveel mogelijk te betrekken bij sociaal-ecologische onderwerpen. Iedereen is welkom op onze activiteiten. Je hoeft geen lid van Groen te zijn.

Bij Groen telt de stem van jongeren en krijgen we veel kansen

Je bent lid van de Nationale PoRa. Kan je vertellen wat dat inhoudt?

De Politieke Raad is het hoogste beslissingsorgaan van Groen, het parlement van de partij. Om in de PoRa te zetelen moet je in je provincie verkozen worden. Dit zijn dus geen kopstukken maar lokale actieve Groenen. Een keer per maand komt de PoRa samen en worden alle belangrijke dossiers besproken.

Waar moet er binnen Merksem nog meer werk van gemaakt worden volgens jou?

Wat ik liefst beter zou zien in Merksem zijn de fietspaden. Die zijn vaak in slechte staat en met veel putten wat het echt onveilig maakt. Het vernieuwde fietspad op de Bredabaan is dan weer geweldig. Daar mogen er gerust nog meer van bijkomen.