Kies de kant van het internationaal recht en alle onschuldige burgerslachtoffers

10 Oktober 2023

Kies de kant van het internationaal recht en alle onschuldige burgerslachtoffers

De enige kant die onze stad op dit moment kan kiezen is die van het internationaal recht en die van de burgerslachtoffers langs beide kanten.

Groen steunt de herdenking van onschuldige burgerslachtoffers Israël door de stad Antwerpen, maar betreurt het uitblijven van steun aan onschuldige burgerslachtoffers aan Palestijnse kant.

Antwerps Groen-voorzitter Bogdan Vanden Berghe:

“Groen veroordeelt met klem de aanslag tegen onschuldige burgerslachtoffers in Israël. Terreur valt nooit goed te keuren en is in strijd met het internationaal recht. Intussen zijn er ook reeds vele onschuldige burgerslachtoffers gevallen in de Gazastrook na bombardementen. De aankondiging om Gaza af te sluiten van elektriciteit en voedsel druist in tegen het internationaal recht waarbij de bezettende macht verplicht is de burgers in Gaza mee te beschermen.

De enige kant die onze stad op dit moment kan kiezen is die van het internationaal recht en die van de burgerslachtoffers langs beide kanten. Vele inwoners in onze stad hebben banden met slachtoffers aan beide kanten. Het zou het stadsbestuur sieren als dat weerspiegeld zou worden in haar statements over de oorlog in Israël/Palestina.”