Lijsttrekkersduo Groen Hoboken: ervaring en vernieuwing

27 December 2023

Hoboken

Lijsttrekkersduo Groen Hoboken: ervaring en vernieuwing

De leden van Groen Hoboken hebben hun lijsttrekkersduo aangeduid: huidig fractieleider en districtsraadslid Betty Van Dyck trekt de lijst, nieuwkomer Brend Van Ransbeeck staat op plek 2 voor de verkiezingen van het district Hoboken van oktober 2024. "We combineren ervaring met vernieuwing en werken met een frisse kijk op Hoboken," zegt Van Dyck.

Betty Van Dyck (68) is gepensioneerd en werkte vroeger als psycholoog. Ze is begaan met een solidaire maatschappij die steunt op respect voor het milieu. Als fractieleider van Groen in de oppositie in Hoboken staat ze bekend als een constructief en respectvol raadslid die strijdt voor onze Hobokenaren die het moeilijk hebben, voor veiligheid voor alle weggebruikers, voor beter en betrouwbaar openbaar vervoer en voor meer open groene ruimte.  "We kwamen als ploeg meermaals in beeld, bijvoorbeeld met onze actie voor het behoud van de groene ruimte aan de Paul Vekemanslaan, de strijd voor een zone 30 in de Louisalei en de Berkenrodelei en voor de inperking van de wilde plannen van de Maritieme campus". Betty beet zich vast in het dossier van Umicore omwille van de jarenlange milieu- en gezondheidsproblemen . "Vanuit de oppositie hebben we ervoor gezorgd dat er in een veel ruimere omgeving van Umicore kinderen getest worden, en de recente stijging van de lood in bloed waarden ook in die ruimere omgeving bewijst dat dat echt nodig was. We werken hiervoor ook samen met onze collega’s van Groen in de Antwerpse gemeenteraad en in het Vlaams parlement." Betty trekt voor het eerst de lijst van Groen Hoboken.

Nieuwkomer

Brend Van Ransbeeck (26) is nieuwkomer in Hoboken, maar niet in de politiek. In oktober 2018 werd hij gemeenteraadslid in Berlaar, de gemeente in de Antwerpse Kempen waar hij opgroeide. In mei 2020 legde hij de eed af als provincieraadslid, een mandaat dat hij tot op vandaag bekleedt. "Ik heb er ontzettend veel goesting in," vertelt Van Ransbeeck. "Ik ben in een enorm sterke groep terecht gekomen, met mensen die hard werken en veel ervaring hebben. Aan werk geen gebrek: ik ondervind meteen enkele pijnpunten in Hoboken. Zo woon ik samen met mijn vriendin op de Sint-Bernardsesteenweg, waar ik signalen opvang over onveiligheidsgevoelens. Die hebben te maken met hangjongeren, zwerfvuil en vuile straten, met zich geen blijf weten met de toenemende diversiteit in onze stad. Die uitdagingen zijn ook nieuw voor mij als nieuwe inwoner. Mijn focus ligt daarom naast mobiliteit, communicatie en jeugd ook op de leefbaarheid en het samenleven in ons district. Daarvoor wil ik nauw samenwerken met onze gemeenteraadsleden in Antwerpen."