Manifestatie DOEL: nucleair nee, hernieuwbaar ja

22 Februari 2016

Op 11 maart zal het vijf jaar geleden zijn dat de kernramp in Fukushima, Japan plaats had.  beslistefederale

Intussen de regering om de kerncentrales langer open te houden, hoewel de er scheurtjes en pannes opdoken in de verouderde kerncentrales.

Reden genoeg voor het Antwerpse 11 maartbeweging op de straat op te trekken. De Antwerpse 11-maartbeweging is een initiatief van onder andere Greenpeace Antwerpen, Climaxi, Ecokot, Stop Nucléaire, WISE, BBL en Groen Antwerpen.

Tijdens de betoging wordt er geijverd voor de sluiting van de kernreactoren van Doel, 100% hernieuwbare energie en duurzame jobs, ook voor de werknemers van Doel.

PRAKTISCH: Start: 14:00 Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSK), Leopold De Waelplaats, Antwerpen. Mars naar de Groenplaats, Antwerpen.
We verzamelen op de Leopold De Waelplaats in witte pakken/kledij (of desnoods andere kledij), en wandelen onder begeleiding van treurige muziek naar de Groenplaats. Daar tonen we het alternatief: kleurrijke kleding, live muziek en animatie doen de sfeer omkantelen. Een alternatief is mogelijk! We trekken de witte pakken uit en tonen de diversiteit van mensen en alternatieven! O.a. met Vitalski, NoMoBS, Low Impact Man?