Mei Plasticvrij: Stad stopt met ontlenen herbruikbare bekers aan verenigingen

12 Mei 2022

Mei Plasticvrij: Stad stopt met ontlenen herbruikbare bekers aan verenigingen

“Net tijdens Mei Plasticvrij beslist het stadsbestuur om deze dienstverlening af te bouwen. Een platte besparing op kap van verenigingen die hun steentje willen bijdragen aan het verminderen van hun afval.”

Antwerpen, 12 mei 2022 – Groen betreurt de beslissing van de stad om geen herbruikbare bekers meer te ontlenen aan jeugd- of sportclubs via het Ecohuis. Ilse van Dienderen: “Net tijdens Mei Plasticvrij beslist het stadsbestuur om deze dienstverlening af te bouwen. Een platte besparing op kap van verenigingen die hun steentje willen bijdragen aan het verminderen van hun afval.”

De stad zal vanaf 1 juni enkel nog herbruikbare bekers ontlenen voor evenementen in categorie 1 of 2, dus enkel evenementen van de stad of in samenwerking met de stad. Andere verenigingen moeten elders aankloppen.

Sander Rottiers van Jong Groen: “Vele verenigingen maakten gebruik van deze dienst via het Ecohuis. Dat dit nu gewoon wordt stopgezet omdat er een personeelslid op pensioen gaat en niet vervangen wordt, tart alle verbeelding. Het stadsbestuur jaagt de verenigingen hiermee op extra kosten. Mooie reclame voor Mei Plasticvrij…”