Metershoog nieuw kunstwerk aan Konijnenwei

16 Oktober 2023

District Antwerpen

Metershoog nieuw kunstwerk aan Konijnenwei

"Een nieuw werk waar zowel de kunstenaar als de buurt fier op mag zijn." - Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen

In augustus transformeerde de Konijnenwei tot tijdelijke streetart zone met graffiti-workshops in het nabije buurthuis Unik. Het initiatief werd afgesloten met de inhuldiging van een nieuw metershoog kunstwerk op containerkunstwerk ‘Agora’.

Tijdens de maand augustus konden kinderen en jongeren uit de buurt terecht aan de Konijnenwei en in buurthuis Unik voor graffiti-workshops. Op 27 augustus kwam die tijdelijke street art zone tot een einde met de inhuldiging van een nieuw kunstwerk.

Sinds 2018 siert containersculptuur ‘Agora’ de Konijnenwei. De Sloeens-Gentse kunstenaar Mark Požlep werd toe uitgenodigd door bewoners van Brederode en Markgrave om een kunstwerk te maken in het kader van EXPO 2018, een plaatselijk initiatief rond kunst in de openbare ruimte. Het kunstwerk groeide uit tot een symbolische ontmoetingsplek voor de verschillende bewonersgroepen van de Brederodebuurt.

Op vraag van de buurt werd het containerkunstwerk in een nieuw kleedje gestoken. Kunstenaar A Squid Called Sebastian ging aan de slag en maakte een ontwerp op maat. In zijn werk reiken twee handen naar een ster. Ze staan symbool voor de universele hoop en dromen die iedereen heeft.

Districtsschepen voor cultuur Femke Meeusen: “Het resultaat is een kleurrijke huizenhoge eye-catcher. Met die werk worden nieuwe dimensies toegevoegd aan de sculptuur op de Konijnenwei. Een nieuw werk waar zowel de kunstenaar als de buurt fier op mag zijn.”