Groen pleit voor nieuwe mobiliteit in Antwerpen

13 April 2018

Groen pleit voor nieuwe mobiliteit in Antwerpen

Groen Antwerpen lanceert een tienpuntenplan om in de komende legislatuur werk te maken van een nieuwe mobiliteit in de stad.

“Verkeersveiligheid en gezonde lucht beroert iedereen in onze stad”, zegt Wouter Van Besien, lijsttrekker van Groen Antwerpen. “Alle moderne steden in Europa gaan voor een duurzaam mobiliteitsbeleid en kiezen voluit voor levenskwaliteit. Antwerpen mag en kan niet achterblijven. Een mobiliteitsplan, opgesteld en ingevoerd met doorgedreven participatie van bewoners, organisaties en bedrijven, is daarvoor dringend nodig.”

Om dit te realiseren, stelt de partij tien principes en maatregelen voorop. Via een circulatieplan wordt het onnodig verkeer uit het stadscentrum geweerd. Het historisch centrum wordt autoluw gemaakt, net als de districtskernen en de schoolomgevingen. 

“Door de schoolbuurten autoluw te maken, zorgen we voor meer verkeersveiligheid en dragen we bij tot gezondere lucht voor de kinderen”, vervolgt Van Besien. “In de zone 30 worden alle straten fietsstraten. Fietsers, trams en bussen krijgen veel meer ruimte. Het is ons engagement om in de nieuwe bestuursperiode Antwerpen een nieuwe en duurzame mobiliteit te geven.”

Lees het volledige plan.