Nationalestraat wordt veiliger voor fietsers

23 December 2013

Het district Antwerpen gaat aanpassingen aanbrengen aan de recent her aan gelegde Nationalestraat. Die moeten de straat veiliger maken voor fietsers. De districtsraad besliste dat op voorstel van , fractievoorzitter van Groen.Anne Poppe

 

Anne hekelde de "booby-traps" aan de de opstapplatformen van de tramhalten: "je kan daar gemakkelijk vast komen met je trappers." Een ander probleem is de afwateringsgoot: "Die is in zeer glad materiaal uitgevoerd. Als de niets vermoedende fietser bij regenweer naar het gootje uitwijkt om de tram door te laten, kan hem dat een fikse glijpartij opleveren." Anne herinnerde er aan dat haar partij tijdens de vorige legislatuur het probleem van de fietser herhaaldelijk had aangekaart in de districtsraad en er ook op straat een petitieactie had rond gevoerd.

 

De verantwoordelijke schepen, Paul Cordy (NVA) beloofde werk te maken van de aanpassingen en de districtsraad nam het voorstel van Anne aan. De Groene fractieleidster was tevreden met het resultaat, maar wil dat de raad op de hoogte wordt gehouden van de werken.

 

In de bijlage zit het voorstel van Anne dat door de districtsraad is goedgekeurd!

BIJLAGEN:
Nationalestraat.pdf