Nieuw voorzittersduo Jong Groen Antwerpen

11 Februari 2019

Nieuw voorzittersduo Jong Groen Antwerpen

Zita De Pauw (24) en Sander Rottiers (20) gaan voor ambitieuze klimaatdoelstellingen en politiek op maat van jongeren Antwerpen, 11 februari 2019 – Jong Groen Antwerpen heeft een nieuw voorzittersduo. Zita De Pauw is 24 jaar en is als pas afgestudeerde sociale en culturele pedagoog werkzaam bij Bataljong. Zita neemt de rol van voorzitster op haar. Sander Rottiers, 20 jaar en student communicatiewetenschappen, zal zich iets meer op de achtergrond bezig houden met de verdere uitbouw van de jongerenafdeling.


“De afgelopen campagne bracht heel wat nieuwe jonge mensen op de been, met heel wat jonge verkozenen in de gemeenteraad en districtsraden. Het is nu aan ons om met al die nieuwe gezichten en talenten de jongerenafdeling verder uit te bouwen”, aldus De Pauw.

 

Naast de verdere uitbouw van de jongerenafdeling wil het nieuwe voorzittersduo op korte termijn de focus leggen op de verkiezingen van mei. Ze zullen in gesprek gaan met jongeren over de ideeën en standpunten van de partij.

 

Rottiers: “De klimaatgeneratie is opgestaan en schudt aan de politieke bomen. Het klimaat wacht niet, maar wij wachten ook al veel te lang op ambitieuze klimaatdoelstellingen. Onze 11 jonge raadsleden zullen erover waken dat ook Antwerpen een actief klimaatbeleid voert.”

 

Op langere termijn zal Jong Groen zich toeleggen op het uitbouwen van Antwerpen als fietsstad en pleiten voor openbaar vervoer op maat van jongeren. 

 

Aftredend voorzittersduo Jaspers Steurs en Marie Vrelust blijven actief in de afdeling. Marie Vrelust uit het district Antwerpen is één van de elf verkozen raadsleden uit de kweekvijver van Jong Groen. Het nieuwe voorzittersduo wil hen uitdrukkelijk bedanken voor hun inzet en hun steun.