“Onbegrijpelijk dat voorspelbaar plaatstekort in onderwijs maar niet opgelost geraakt”

21 April 2023

“Onbegrijpelijk dat voorspelbaar plaatstekort in onderwijs maar niet opgelost geraakt”

Het kan toch niet dat een welvarende regio als Vlaanderen en een stad als Antwerpen er niet in slagen om voor alle jongeren een plek op school te voorzien?

Dat er in 2024 4000 plaatsen tekort gaan zijn in het Antwerpse onderwijs vindt Groen onaanvaardbaar. Antwerps Groen-voorzitter Bogdan Van Den Berghe: “Dit tekort werd al lang geleden voorspeld. We verwachten dat de Vlaamse regering en het stadsbestuur een oplossing voorzien, zodat er voor elke jongere een plaats is in het secundair onderwijs.”

Groen erkent dat er een inhaalbeweging is ingezet, maar benadrukt dat er meer middelen moeten worden vrijgemaakt. Er is nog steeds een ernstig capaciteitstekort en dit heeft een enorme impact op onze schoolgaande jeugd en hun ouders.

Van Den Berghe: “Het personeel van ons stedelijk onderwijs levert heel wat inspanningen maar zit op z’n tandvlees. Het kan toch niet dat een welvarende regio als Vlaanderen en een stad als Antwerpen er niet in slagen om voor alle jongeren een plek op school te voorzien?”