Praatcafé met Groen Merksem en Mieke Vogels

21 April 2014

Op zondag 11 mei komt Mieke Vogels in Merksem praten over de gezondheidszorg. In haar nieuwe boek 'De rekening van de verzuiling' tekent ze de weg uit voor het zorgzame Vlaanderen van de 21ste eeuw. Aan de hand van verhalen uit de praktijk toont dit boek aan dat er met dezelfde middelen meer zorg georganiseerd kan worden

als we de verzuilde organisatie in vraag durven te stellen. Deze vraag is vandaag meer dan ooit aan de orde. Door de zesde staatshervorming krijgt Vlaanderen er immers voor miljarden aan zorgbevoegdheden bij. Dit is het uitgelezen moment om het anders én beter te doen.

De rekening van de verzuiling is een directe oproep aan het beleid en werd rijkelijk geïllustreerd met voorbeelden die elke burger aanbelangen.

Groen Merksem nodigt je dan ook met veel plezier uit om met Mieke Vogels het gesprek aan te gaan over de organisatie van de gezondheidszorg.

Wij verwachten je op zondag 11 mei 2014, om 11u in de Volkslust, Van Heybeeckstraat 26. Het einde is voorzien om 13u, waarna we naar Spoor Noord fietsen, waar het Kringloopfestival plaatsvindt.

Tot dan.