Spoor Oost: een bruisend park op maat van de buurt

14 November 2022

Borgerhout

In 2015 ijverde Groen Borgerhout voor een volledig park op Spoor Oost. Helaas opende Spoor Oost in 2016 als tijdelijke parking en eventzone voor de buurt.   

Ondertussen blijft de buurt kreunen onder een tekort aan groen en ruimte waar bewoners zich kunnen ontspannen. De betonnen vlakte is ook een hitte-eiland dat Borgerhout flink opwarmt in de zomer.

6 jaar later heeft de stad nog geen plannen om dit te veranderen. Grote evenementen en de parking krijgen alle aandacht. De laatste tijd vergeet de stad dat er naast Spoor Oost ook mensen wonen zoals gezinnen met jonge kinderen, ouderen,… die een goede nachtrust willen.

Sinksenfoor

De organisatie van de Sinksenfoor leidde opnieuw tot problemen door late openingsuren, nachtlawaai en autoverkeer in de wijk, omdat er geen alternatieven worden aangeboden. Door het aankaarten van de geluidsoverlast van de installaties van de Sinksenfoor, was er beterschap na het eerste weekend, maar dat loste de rest van de overlast niet op. Na de zomer liet de stad ook grote muziekevenementen toe die buurtbewoners tot laat in de nacht wakker hielden.

Er gingen reeds heel wat fantastische evenementen door: Wintervuur, filmavonden, circus, Vurige Liefdes en de start- en aankomstzone van de Reuzenloop. Met Groen willen we van Spoor Oost een park maken met plaats voor deze evenementen. Evenementen met een draagvlak en beperkte overlast voor de buurt. Zo blijft Spoor Oost van iedereen.

“Liever dan Parking Spoor Oost, een echt park met ruimte voor evenementen met draagvlak in de buurt”

Pieter Vissers / Fractieleider Districtsraad