Stad zet 65 gezinnen op straat

12 Mei 2021

Stad zet 65 gezinnen op straat

Antwerpen, 12 mei 2021 – Nadat vorige week bekend raakte dat 35 gezinnen aan Essenhof in de Seefhoek uit hun huis moesten, zet de stad nu ook nog eens 30 gezinnen in de Brederodewijk op straat. “Dit is geen sociaal beleid, maar plat besparingsbeleid. De ene kwetsbare groep moet verdwijnen voor de andere”, aldus Karen Maes (Groen).

De stad verhuurde jarenlang op verschillende plekken in de stad betaalbare woningen aan gezinnen, volgens een sociaal huurtarief. Maar die huurcontracten zegt schepen Meeuws (Vooruit) nu één voor één op om er ‘crisiswoningen’ van te maken.

Enkele bewoners uit het sociaal woonproject hoek Broederminstraat en Lange Batterijstraat hebben reeds hun opzeg gekregen. De anderen zullen volgen. Mensen worden gedwongen op de privé markt te zoeken terwijl ze deze appartementen aan een sociaal tarief huurden. Zo betaalt een bewoner nu 300 euro voor een appartement met 1 slaapkamer. Vind dat maar eens op de privé-markt. Mensen die in aanmerking komen, worden wel doorverwezen naar een sociaal verhuurkantoor of een sociale woningenmaatschappij, waarvan iedereen weet dat er lange wachtlijsten zijn.

Maes besluit: “Opnieuw herverdeelt schepen Meeuws de te kleine taart en speelt hij kwetsbare Antwerpenaren tegen elkaar uit. Het enige recept om de wooncrisis in onze stad op te lossen, is betaalbare woningen bij creëren.”