Stem 25 mei voor de Fiets! Fietsactie Ekeren

09 Mei 2014

Fietspaden en de verkiezingen van mei.  Wat hebben ze met elkaar gemeen?.

Dit wordt duidelijk op zaterdag 17 mei 2014.

Dan kan je met Groen Ekeren per fiets een ronde door ons district maken.

Ook Freya Piryns en Dirk Avonts  fietsen met ons mee.

We vertrekken om 10 uur aan het station van Ekeren en fietsen via verschillende knelpunten in ons district terug naar het station.

Laat ons daar samen voor kiezen en fiets mee! 

Breng gerust toeters, bellen, ballonnen, vlaggen,?  mee en maak deel uit van onze groene fietskaravaan. 

Zo vragen we op ludieke manier aandacht voor een echt fietsbeleid.

Stem 25 mei voor de Fiets!

 

'Meerdere lokale fietspaden en wegen behoren niet tot de bevoegdheid van de  districten. Om in Ekeren de fietspaden op te waarderen of nieuwe fietsvoorzieningen aan te leggen  zijn we (budgetair) afhankelijk van, soms de federale, soms de Vlaamse overheid. Daarom is het uitermate belangrijk wie er op federaal en Vlaams niveau dit beleid in handen heeft.  En nog belangrijker wat men met die verantwoordelijkheid zal doen. ' aldus Freya Piryns. 'Groen is hiervoor de enige juiste keuze'

"Zaterdag 17 mei rijden we langs de knelpunten in ons district.  Deze punten werden door Groen reeds herhaaldelijk onder de aandacht gebracht.  Sommigen kunnen lokaal (district en stad) worden aangepakt.  Andere punten kunnen enkel verholpen worden samen met de provincie, het gewest of de federale overheid. " stelt Ilse De Schutter (districtsraadslid Groen Ekeren)

Tom Caals (Ekerenaar en fractievoorzitter Groen Provincieraad) vult aan:"In ons district staan fietstunnels, veilige en gebruiksvriendelijke kruispunten, meer  en veilige fietspaden  op de lijst. Op 25 mei beslist U wie daar aan gaat werken."

Tot slot stelt Dirk Avonts (OCMW raadslid Groen Antwerpen) : "Het is het van cruciaal belang dat aan fietsers  prioriteit wordt gegeven. Een gezonde, veilige leefomgevingEen slimme mobiliteit. Meer Groen in de feder enale en Vlaamse regeringEnkel zo komt er meer aandacht voor de zwakke weggebruiker in ons verkeer."

.