Teken de petitie tegen het BAM-tracé en steun de actiegroepen

11 Mei 2016

Groen schaart zich volmondig achter de petitie van stRaten-generaal en Ademloos tegen het BAM-tracé. Zeg jij ook nee tegen deze nieuwe autostrade door onze stad? Kies jij ook voor een volledige overkapping van de Antwerpse Ring en gezonde lucht voor alle Antwerpenaren?  Laat dan je stem horen en onderteken de petitie: www.ademloos.be/petitie/tegenbam 

 

Hieronder nog een woordje uitleg van initiatiefnemers Manu Claeys (stRaten-generaal) en Wim van Hees (Ademloos): 

 

"7 jaar geleden hebben we samen de volksraadpleging gewonnen. 60% van de deelnemende Antwerpenaren zei nee tegen het BAM-tracé. De Vlaamse regeringen bleven wel koppig vasthouden aan hun achterhaalde BAM-tracé. Dat tracé haalt het verkeer naar de stad. Met o.a. een gigarotonde naast het Eilandje, een Hollandse knoop tussen Borgerhout en Deurne en verlies van +120 hectare uniek stadsbos.

 

Er zijn betere alternatieven. Met een derde Scheldekruising door de haven, in plaats van door de stad, kun je de volledige Antwerpse ring overkappen.

 

Met het BAM-tracé wordt een gedeeltelijke overkapping beloofd, over vele vele jaren, als we braaf zijn... Dat lijkt op de belofte van 1958 van de Grote Ring Rond Antwerpen.Na 7 jaar moeten we dus opnieuw dezelfde vraag stellen:

 

Willen wij dit BAM-tracé dat het verkeer naar de stad haalt?
Of willen wij een tracé dat doorgaand verkeer buiten de stad houdt?
Met een VOLLEDIGE overkapping. Zodat ALLE Antwerpenaren gezonde lucht kunnen ademen.

 

De regering zegt dat ze de eerste bouwaanvragen op 27 juni zal indienen. De volgende bouwaanvragen volgen in oktober 2016. Hiermee proberen ze het BAM-tracé letterlijk te betonneren. Want de regering verklaarde de uitvoering van het BAM-tracé tot Beslist Beleid. Terwijl in 2017 de Raad Van State hoogst waarschijnlijk dit tracé onwettelijk zal verklaren.

 

Aanvaarden we het Beslist Beleid of vechten we samen weer tegen het BAM-tracé?

 

Ongelooflijk bedankt voor je steun!"