Toekomstplannen luchthaven Deurne hebben zware gevolgen voor de omgeving

22 December 2014

Op vraag van Groen kwam de luchthavenexploitant van de luchthaven van Deurne op de gemeenteraadscommissie mobiliteit toelichting geven bij hun uitbreidingsplannen. Wouter Van Besien voelde de havenexploitant hierover aan de tand. luchthaveneen

De wilt van louter zakenluchthaven, naar een gemengde luchthaven voor zaken en toerisme, evolueren. Dit zou een stevige groei in het aantal vluchten betekenenIn 2015 zou men naar een 140-tal bewegingen per week (of een 20-tal per dag) voor een 200.000 ? tal passagiers op jaarbasis gaan. De jaren daarna wordt ? dixit de exploitant ? gemikt op een "gezapige" groei richting een 200 à 240-tal bewegingen per week (= 30-tal per dag) voor een 350.000 ?tal passagiers per jaarEen groei naar 650.000 passaigiers behoort tot de mogelijkheden. In dit geval moet er ook een extra vertrekhal gebouwd worden, met een prijskaartje van 10 miljoen euro. Maar dat geld is er nog niet.

Die uitbreidingsplannen zullen niet alleen voor geluidsoverlast van de extra vluchten zorgen. De uitbreiding zal ook effect hebben op verkeer- en parkeeroverlast in de onmiddelijke omgeving. 

 

Toelichting luchthavenexploitant bij de uitbating van Antwerp Airport

 

 

Vragen door Dirk Van Duppen, Wouter Van Besien, Johan Klaps, Caroline Bastiaens en Leen Verbist

 

Antwoorden van de luchthavenexploitant

 

Bijkomende vragen en antwoorden