Uitvoering Oosterweel moet ambitieuzer

23 November 2020

Uitvoering Oosterweel moet ambitieuzer

De Vlaamse regering heeft de omgevingsvergunning voor Oosterweel goedgekeurd. Groen neemt daarvan akte en pleit voor een ambitieuzere uitvoering.

“De vergunning is er. De vraag van Groen is duidelijk: in de uitvoering van deze vergunning kan en moet het ambitieuzer. Bouw nu onmiddellijk alle overkappingen in het stuk van de ring dat nu vergund is. Wacht daar niet mee. Ook een hertekening van de Hollandse Knoop ligt nog op tafel”, reageert Wouter Van Besien, die in de Antwerpse gemeenteraad het dossier van nabij volgt. “Groen vraagt om in de geest van het Toekomstverbond deze vergunning te koppelen aan harde garanties voor een overkapping van de hele ring en voor meer investeringen in het openbaar vervoer.” 

Vlaams parlementslid en Antwerps fractieleider Imade Annouri vult aan: “De bouwaanvraag voorziet veel te weinig overkapping, nochtans één van de uitgangspunten van het Toekomstverbond. Bovendien moet men nu geen té zware auto-infrastructuur bouwen als we tegen 2030 het aandeel duurzaam verkeer tot 50% willen optrekken.”