Maak werk van een Velo-station aan Plein Publiek

16 December 2023

Maak werk van een Velo-station aan Plein Publiek

Districtsraadslid Marie Vrelust: “Als district moedigen we mensen aan om zich zoveel mogelijk met de fiets te verplaatsen, dan moet de infrastructuur ook volgen. Daarom vragen we als district Stad Antwerpen om een velostation te voorzien ter hoogte van Plein Publiek.”

Groen district Antwerpen en de jonge groenen van Antwerpen voeren actie voor een nieuw Velo-station aan Plein Publiek in Hoboken. Onder de slogan “Geen Velostation, geen paniek” hebben ze een pendeldienst met bakfietsen ingelegd om mensen van aan een van de dichtstbijzijnde velostations naar de Plein Publiek te brengen en lanceren ze een petitie.

Jong Groen-woordvoerder Laura Spruyt: “In ons district zijn heel veel leuke plekken om te gaan feesten. Veel van deze plekken schuiven steeds meer op naar de rand van ons district. Zo ook bijvoorbeeld het fantastische Plein Publiek waar een leuke bar is, waar feestjes en expo’s plaatsvinden en waar je ook kan padellen. Wie zich verplaatst met een velo-fiets raakt er helaas niet makkelijk. Het dichtstbijzijnde station bevindt zich op 20 minuten wandelafstand.”

Districtsraadslid Marie Vrelust treedt Laura bij: “Als district moedigen we mensen aan om zich zoveel mogelijk met de fiets te verplaatsen, dan moet de infrastructuur ook volgen. Daarom vragen we als district Stad Antwerpen om een velostation te voorzien ter hoogte van Plein Publiek. Een nieuw Velo-station is een goede zaak voor alle Antwerpenaren die willen genieten van alle leuke activiteiten die Plein Publiek biedt én is een goede zaak voor het klimaat. Een echte win-win dus.”

Als jij ook graag een velo-station wil ter hoogte van Plein Publiek, teken dan onze petitie.