Vernieuwd speelterrein in Park Spoor Noord

09 Februari 2023

District Antwerpen

Vernieuwd speelterrein in Park Spoor Noord

Elk speelstation heeft haar eigen karakter en invulling. Er werd geopteerd voor duurzame materiaal en volwassenen kunnen ze inplannen in hun sportroute.

Vernieuwd speelterrein in Park Spoor Noord

Park Spoor Noord wordt meer en meer een park voor de buurt. Districtsschepen Tom Van den Borne heeft er mee voor gezorgd dat de verouderde speelterreinen vernieuwd werden. In de plaats kwamen zes nieuwe speelstations, in het thema van het park: de spoorwegen.

Tom Van den Borne (districtsschepen voor jeugd): "District Antwerpen ijvert ervoor dat alle kinderen veilig en zorgeloos kunnen spelen in hun buurt. Met de oplevering van deze speelstations hebben de kinderen uit Antwerpen-Noord iets om naar uit te kijken nu de lente stilaan dichterbij komt. De speelstations zijn klaar voor grote en kleine avonturen. Bij de aanleg was er ook extra aandacht voor de integrale toegankelijkheid van de speeltuintjes zodat werkelijk alle kinderen er samen kunnen spelen en genieten."

Dit zijn de zes nieuwe speelstations:

  • Station 'Wasstraat' (aan kant Damplein)
  • Station 'Spoorwegovergang' (aan Ellermanstraat)
  • Station 'Perron' (aan Bredastraat)
  • Station 'Opstelplaats' (aan Demerstraat)
  • Station 'Kiosk' (aan Vis√©straat)
  • Station 'Spoor Noord' (op heuvel Park Spoor Noord nabij Demerstraat)

Elk speelstation heeft haar eigen karakter en invulling. Er werd geopteerd voor duurzame materiaal en volwassenen kunnen ze inplannen in hun sportroute. Ontdek ze allemaal.