Wouter Van Besien wil progressieve krachten in Antwerpen bundelen

08 Juni 2017

"Onze stad snakt naar vernieuwing, naar hoop en optimisme." Met die woorden kondigt Wouter Van Besien aan de progressieve krachten in Antwerpen te willen bundelen. Hij wil de handen in elkaar slaan met Antwerpenaren van binnen én buiten de politiek, om te komen tot een progressief bondgenootschap, met het oog op de stadsverkiezingen van 2018. "Antwerpen staat op een kruispunt", zegt de Antwerpse Groen-fractieleider. "Onze stad is de afgelopen jaren grondig veranderd. Een stad waarin angst en verdeeldheid wordt opgeklopt in plaats van aangepakt, waar cynisme en angst haar intrede heeft gemaakt.""Wij willen een stad waar iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Antwerpen is wat we delen. We delen allemaal de hoop op een goeie job met een goed inkomen, op gezonde lucht in onze longen, een betaalbare woning, aangename en veilige straten, waar elke kinderdroom evenveel kansen krijgt. Een stad die positiviteit uitademt, fier is op haar inwoners en die hen vertrouwt. Dat is waar Antwerpen naar snakt."

Van Besien doet ook een oproep aan alle progressieven:  "Het is een  tijd vol verandering. Maar het is ook een tijd om op te staan. Aan iedereen die Antwerpen een warm hart toe draagt, het is tijd om de handen in elkaar te slaan."

In september vorig jaar startte Groen met A Plus, de grootste stadsdialoog ooit georganiseerd door een politieke partij. De partij ging met duizenden Antwerpenaren in gesprek over dé toekomst van hun stad. Al die tijd hield Van Besien alle vragen over de gemeenteraadsverkiezingen af. Nu spreekt hij voor het eerst. "Wat ik het voorbije jaar in Antwerpen heb gezien, stemt me bijzonder hoopvol. Het bruist in onze stad van de goede ideeën en initiatieven. Steeds meer mensen geven iedere dag het beste van zichzelf om onze stad mooier en beter te maken. Het zijn die doeners waar we naar moeten luisteren, die we moeten betrekken bij het beleid."

De komende maanden gaat Wouter Van Besien op zoek naar Antwerpenaren die mee willen bouwen aan een progressief bondgenootschap. Het doel is duidelijk. Van Besien: "Een Antwerpen waar iedereen evenveel kansen krijgt. Een Antwerpen met gezonde, zuivere lucht. Een Antwerpen dat een warm hart toont voor mensen die het moeilijk hebben."

"Met al mijn liefde voor de stad wil ik de huidige harde politiek een halt toeroepen en een progressief bestuur op de been brengen. Wij zijn blij dat sp.a die ambitie deelt, het is voor Groen een logische partner." Van Besien gaat ook praten met mensen van buiten de politiek. "Het is essentieel dat het progressief bondgenootschap alle Antwerpenaars betrekt, van jong tot oud, van welke afkomst dan ook. Ik nodig dan ook iedereen die gelooft in ons positieve verhaal voor Antwerpen uit om zich kenbaar te maken. Want enkel samen nemen we Antwerpen in handen."