Groen dankt Wouter Van Besien voor 20 jaar Antwerps engagement

25 September 2023

Groen dankt Wouter Van Besien voor 20 jaar Antwerps engagement

Het was bijzonder interessant en leerrijk. Ik laat met vertrouwen de Antwerpse groene politieke actie over aan mijn fractiegenoten en aan de Antwerpse voorzitter Bogdan Vanden Berghe.

Vandaag zet Wouter Van Besien een punt achter 20 jaar Antwerps politiek engagement.

“Het was bijzonder interessant en leerrijk. Ik heb in die hele periode alle emoties beleefd die je je kan bedenken. Ik voel aan alles dat het mooi, maar ook genoeg geweest is. Ik wil ruimte maken voor andere engagementen. Ik laat met vertrouwen de Antwerpse groene politieke actie over aan mijn fractiegenoten en aan de Antwerpse voorzitter Bogdan Vanden Berghe.”

Het engagement van Van Besien begon als kabinetsmedewerker van toenmalig schepen Erwin Pairon, en voerde hem naar het burgemeesterschap van Borgerhout en naar het fractieleiderschap in de gemeenteraad.

Voorzitter van Groen Antwerpen Bogdan Vanden Berghe: “Wouter heeft een erg belangrijke rol gespeeld in de Antwerpse politiek van de twee laatste decennia. Steeds met het belang van alle Antwerpenaren voor ogen. Ik wil hem dan ook erg bedanken voor zijn engagement die vele jaren.”

Van Besien schreef een terugblik op zijn periode in de Antwerpse politiek, getiteld 'Rechtlijnige omzwervingen, fragmenten uit 20 jaar Antwerps politiek engagement'.