Antwerpen Europese Groene Hoofdstad

We zetten onszelf in het lijstje van groene hoofdsteden van Europa. Na onder andere Hamburg, Kopenhagen, Ljubljana, Nantes en Njimegen is het hoog tijd dat Antwerpen deze ambitie stelt en haalt. Op vijf vlakken realiseren we een gigantische omslag en maken we van Antwerpen de logische kandidaat voor deze titel:

  • Ten eerste realiseren we een echte duurzame mobiliteit (zie hoofdstuk mobiliteit).
  • Ten tweede zorgen we ervoor dat er een echte energie-omslag plaatsvindt richting hernieuwbare energie en energiebesparing. Energierenovaties van woningen zijn hierbij essentieel.
  • Ten derde zetten we zowel in stad als haven voluit in op de creatie van een circulaire economie. Afval moet tot het verleden behoren.
  • Ten vierde scheppen we doorheen de stad groene en propere ruimte, zodat elke Antwerpenaar voldoende groen in zijn omgeving.
  • Ten vijfde tekenen we een alomvattend stappenplan uit om Antwerpen klimaatneutraal te maken. Een groene stad is een stad om trots op te zijn. Antwerpen kan dat.

Overal in de wereld nemen steden het voortouw in de aanpak van de grote ecologische uitdagingen waar we voor staan. België en Vlaanderen hinken achterop maar Antwerpen kan het voortouw nemen.

Meer over Groene Hoofdstad

<<< Terug naar overzicht >>>

 

Interesse in dit thema?

Door deze aanvraag te ondertekenen, ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.