25 nov 2017

De teloorgang van de Slachthuissite

Als het stadscollege en Land Invest Group doorzetten met de plannen voor de Slachthuissite, zitten de bewoners er straks op elkaar gepakt als mieren.

Groen analyseerde de belangrijkste Antwerpse stadsontwikkelingsprojecten. Gemiddeld worden er 45,64 woningen per hectare gebouwd. Op de Slachthuissite zijn dat er meer dan 3 keer zoveel: 138,9 woningen per hectare. Onleefbaar!

Op elkaar gepakt als mieren

Gemeenteraadslid Joris Giebens zette de belangrijkste Antwerpse stadsontwikkelingsprojecten naast elkaar naar aanleiding van de nauwe banden tussen het Antwerpse college en vastgoedontwikkelaar Land Invest Group. “De resultaten zijn ontnuchterend. Nergens komen er zoveel woningen in zo’n klein gebied als op de Slachthuissite.”

Voor Groen is het duidelijk dat dit project er op gericht is om de winst voor Land Invest Group zo groot mogelijk te maken. “Hoe meer woningen Land Invest Group mag bouwen, hoe hoger de winsten. Het belang van de Antwerpenaar wordt hier zonder scrupules aan de kant geschoven en ondergeschikt gemaakt aan commerciële belangen en vriendjespolitiek.”

Lees de uitgebreide reactie van Groen Antwerpen.

Vernietigende adviezen

Daarnaast formuleerden zo goed als alle stedelijke diensten vernietigende adviezen over dit project. Die gaan over het gebrek aan groen, geluidsoverlast, luchtkwaliteit, veiligheid ... noem maar op. Eén fundamentele kritiek komt altijd terug: de veel te hoge woondichtheid.

We roepen burgemeester De Wever op om klaarheid te scheppen over de manier waarop dit project tot stand is gekomen en uit te leggen waarom hier drie keer zoveel woningen gebouwd moeten worden. De Antwerpenaar en zeker de mensen van Den Dam verdienen dat; eerder dan een burgemeester die alle vragen afdoet als laster en zich verschuilt achter een blikje cola zero.

adviezen.jpgDownload en lees de adviezen van onder meer:

 • Dienst Stedenbouwkundige Vergunningen
 • Afdeling Energie en Milieu Antwerpen
 • Welstandscommissie
 • Dienst Mobiliteit
 • Districtsraad Antwerpen
 • Gecoro
 • Het Damcomité

 

 

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.
 • Anonymous
  commented 2017-11-29 11:11:37 +0100
  Samen in hetzelfde bedje ziek. Wat bedoelt derde boegbeeld Tom Meeus van de lijst SAMEN in zijn WhatsApp naar een vertegenwoordiger van Land Invest Group (LIG) met “Merk op dat ik jullie naam niet heb vernoemd” en “We bespreken dit beter op een gezellig moment”. Niet alleen doet dit bericht aan LIG op zijn minst vermoeden dat Tom Meeus de vertegenwoordiger bij LIG zeer goed kent, maar ook dat hij bereid is om er zaakjes mee te doen. Waarschijnlijk tijdens een gezellig moment in ’t Fornuis, dat rijkelijk zal zijn en dan integraal zal worden betaald door LIG. De Lijst SAMEN met Tom Meeus is nu al ongeloofwaardig: “kijk er zit een splinster in uw oog, …” GROEN kan beter alleen doorgaan, zonder SAMEN. Nu het nog kan 1 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onthoud Wouter Van Besien: zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En het begint al te stinken tot aan de knieën (Tom = derde) op de lijst SAMEN. Samen sterker zonder Tom, dat moet de leuze zijn voor GROEN want 1+1 is niet langer 3 maar 0,8!
 • Groen Antwerpen
  published this page in Nieuws 2017-11-25 12:20:18 +0100