Zohra Othman keert terug naar politiek, bij Groen

09 November 2023

Zohra Othman keert terug naar politiek, bij Groen

"Ik vind bij Groen een gemotiveerde diverse groep die met veel ambitie een verbindend project voor Antwerpen wil realiseren. Dit is voor mij een weloverwogen en bewuste keuze. Politiek is een teamsport."

Antwerpen, 9 november 2023 – Onder leiding van lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe zet Groen in Antwerpen haar vernieuwingsoperatie verder. Eerder werden al nieuwe gezichten als Mariam El Osri in Borgerhout en Femke Meeusen in district Antwerpen gelanceerd. Vandaag maakt Zohra Othman bekend dat ze terugkeert naar de politiek en lid wordt van Groen.

Othman, 55, is advocate en was tot 2018 als schepen in Borgerhout de eerste uitvoerende mandataris van de Partij van de Arbeid, in een coalitie met Groen en s.pa. Othman: “Ik vind bij Groen een gemotiveerde diverse groep die met veel ambitie een verbindend project voor Antwerpen wil realiseren. Dit is voor mij een weloverwogen en bewuste keuze. Politiek is een teamsport. Samenwerking was een noodzakelijke voorwaarde om terug te keren naar de actieve politiek. Ik zie samen met vele Antwerpenaren hoe kansen worden gemist om van onze stad sociaal en duurzaam te maken. De groeiende ongelijkheid vervreemdt mensen van elkaar, een vaststelling waar ik niet langer vanop de zijlijn kan op toezien.”

Met Othman benadrukt Groen haar sociale poot. Als volbloed progressief stelt Othman zich vaak ten dienste van slachtoffers van onrecht en racisme. Vanden Berghe: “Zohra heeft haar kennis en praktijk steeds ingezet voor mensen die het nodig hadden. Ik ken haar als iemand met een groot engagement voor Antwerpenaren. Niet alleen in de politieke theorie, maar ook in de praktijk als advocate en in haar vrije tijd voor tal van doelen.”

Othman vindt in het project van Groen naar eigen zeggen voorstellen terug die het sociaal weefsel in de stad opnieuw versterken: investeringen in wijken door openbare voorzieningen op loopafstand, een sterk openbaar vervoer, meer open groene ruimte, inzetten op betaalbaar wonen.

Vanden Berghe besluit: “Vanuit onze liefde voor de stad en haar inwoners vonden we elkaar. Zohra brengt een pak politieke ervaring mee naar Groen. Ze is sterk gedreven door engagement en inhoud, progressief en verbindend. Ze kiest voor een groene en sociale stad voor alle Antwerpenaren, en ze koppelt een sterke overtuiging aan een pragmatische uitvoering. Ik ben heel blij om een politica die al deze kwaliteiten combineert als sterkhouder bij ons team te mogen voegen.”