Mobiliteit

Antwerpen kan de richting uitgaan die alle moderne en ambitieuze steden in Europa uitgaan: voluit kiezen voor levenskwaliteit. Een van dé grote projecten voor Antwerpen in de komende jaren moet een nieuwe mobiliteit zijn: modern en duurzaam.

Dit nieuwe mobiliteitsbeleid biedt antwoorden op veel van de Antwerpse noden: levendige straten en pleinen, ruimte voor kinderen, gezonde lucht, een veilige buurt … Via een nieuwe mobiliteit wil Groen Antwerpen letterlijk en figuurlijk meer zuurstof geven. Geïnspireerd door de richting die het middenveld aangaf in haar “Mobiliteitspact voor Antwerpen” stellen we volgende doelen:

  • nul ernstige verkeersslachtoffers op lange termijn. Om dat te bereiken, gaan we voor een halvering van het aantal ernstige verkeersslachtoffers binnen de zeven jaar,
  • jaarlijkse vermindering van de filezwaarte met tien procent,
  • uitbouw van mobiliteitsdiensten (koeriersdiensten, shuttle services …) en deelmobiliteit (autodelen, fietsdelen, carpoolen …),
  • een goed bereikbare stad en haven,
  • meer verplaatsingen te voet en per fiets, meer met (water)bus en tram, minder autoverplaatsingen. Te voet, met de fiets, bus of tram, of via deelsystemen moet je overal in de stad veilig, vlot en comfortabel geraken.

Meer over mobiliteit:

Terug naar overzicht >>>

 

Interesse in dit thema?

Door deze aanvraag te ondertekenen, ga ik akkoord met het verwerken van mijn persoonsgegevens door Groen.